Opbrengst zonnepanelen verhogen

Je hebt natuurlijk zonnepanelen genomen zodat je niet alleen milieubewust bezig bent, maar ook nog eens geld kan besparen. Er zijn namelijk verschillende manieren hoe zonnepanelen geld kunnen besparen. De belangrijkste is dat er geen energiebelasting betaald hoeft te worden over de energie die afgenomen wordt bij een energieleverancier. Daarnaast kun je door middel van zonnepanelen natuurlijk zelf energie opwekken en daar zit ook zeker een besparing in. Toch zijn er nog meer factoren die je kunt overwegen om nog meer opbrengst uit de panelen te halen. We gaan je in dit artikel een aantal tips geven om de opbrengst van de panelen te verhogen.

1. Kwalitatief goede panelen

Je wilt natuurlijk dat de zonnepanelen goed hun werk doen en daarom is het belangrijk om panelen aan te schaffen die goed van kwaliteit zijn. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar het maximaal vermogen wat de panelen kunnen opwekken. Een paneel staat natuurlijk nooit vol in de zon omdat deze vanuit een hoek schijnt, maar hoe hoger het vermogen, hoe beter het paneel zonlicht kan opnemen. De panelen bieden dan nou eenmaal betere prestaties. Hierdoor wek je meer energie op en bespaar je dus ook meer.

2. Een installateur die deskundig is

De plaatsing van de zonnepanelen is heel belangrijk. Het is dan ook belangrijk om een installateur in te huren die weet wat hij doet. Hij kan dan namelijk het beste advies geven over de plaatsing van de panelen zodat deze het meeste zonlicht kunnen opvangen. Ook de hoek van de panelen is belangrijk omdat een hoek er voor zorgt dat vuil geen kans heeft. Ook hierbij kan de adviseur of installateur de beste hulp bieden zodat je vervolgens het meeste kunt opwekken en dus ook meer kunt besparen.

3. Onderhoud aan de panelen

Onderhoud aan de panelen is heel belangrijk. Wanneer er viezigheid op de panelen komt, kunnen deze minder energie opwekken. Ook door verschillende storingen kan het maar zo zijn dat het paneel niet meer goed werkt en dus veel minder opwekt dan de bedoeling is. Door voldoende onderhoud blijven de panelen niet alleen schoon, maar is de kans op een storing ook kleiner. Daarnaast meet de installateur de panelen uit. Hij kan hierdoor zien hoeveel er opgewekt wordt en of dit dus nog steeds voldoende is. Zo niet dan kan de installateur het paneel maken en bespaar je dus weer meer.

4. Geld terugkrijgen

Je kunt op verschillende manieren geld terugkrijgen wanneer je zonnepanelen hebt. Zo kun je bijvoorbeeld de BTW terugvragen van de zonnepanelen wanneer je deze gekocht hebt. Dit wordt gedaan door de Belastingdienst en wordt meestal gedaan op het moment dat je de belastingopgave doet voor dat jaar. Dat scheelt alweer een hoop geld. Ook is het mogelijk om teveel opgewekte energie te verrekenen met de energie waar je wel voor moet betalen bij de energieleverancier. Ook dat kan geld opbrengen en is dus een goede manier om nog meer geld te besparen door middel van de panelen.

5. Ook een omvormer is belangrijk

Om gebruik te maken van de panelen is een omvormer ook nodig. Die zet namelijk het stroom wat opgewekt is door de panelen weer om in stroom wat in huis gebruikt kan worden. Ook de omvormer heeft weer invloed op de hoeveelheid stroom die opgewekt wordt door de panelen. Zo zijn er specifieke omvormers op de panelen die meer opwekken wanneer er schaduw op de panelen valt. Ook op die momenten kun je dan alsnog een hoop energie opwekken. Al met al dus voldoende tips voor meer opbrengst van de panelen.

Dylan Holmes

Terug naar boven